| January 03, 2023

Hvad er et permanent krøl?

Pamp blog | Hvad er et permanent krøl?

Et permanent krøl, også kendt som en permanent eller perm, er en hårbehandling, der giver dit hår mere krøl eller bølger. Processen indebærer at bruge kemikalier til at bryde bindingerne i dit hår, så det kan forme sig efter curler-rullerne. Permanent krøl kan udføres på forskellige hårtyper, men er bedst egnet til personer med langt hår.

 

Permanent krøl kan udføres på to forskellige måder: en kold permanent eller en varm permanent. En kold permanent krøl indebærer at bruge en alkalisk opløsning til at bryde bindingerne i dit hår, mens en varm permanent krøl indebærer at bruge varme til at aktivere en syre opløsning. Varm permanent krøl kan give mere definerede krøller, mens kold permanent krøl ofte giver et mere naturligt og blødt look.

 

Processen med permanent krøl kan tage flere timer, afhængigt af dit hårtype og ønskede resultat. Efter krølningen, skal du lade dit hår tørre naturligt og undgå at vaske det i mindst 48 timer efter behandlingen. Dette giver krøllerne tid til at sætte sig og blive mere permanente. Det er også vigtigt at beskytte dit hår mod varme stylingværktøjer, da krøllerne kan falde ud eller blive beskadiget, hvis du udsætter dem for varme.

 

For at opretholde permanent krøl, skal du bruge produkter specielt designet til krøllet hår, såsom krøllecreme eller krøllespray. Disse produkter kan hjælpe med at bevare krøllerne og give mere definition til dem. Det er også vigtigt at pleje dit hår med fugtgivende produkter og undgå overdreven børstning eller kamning, da dette kan forstyrre krøllerne og føre til frizz.

 

Permanent krøl kan give dig mere volumen og tekstur til dit hår, og kan være en god mulighed, hvis du ønsker en mere varig krøllet stil. Det er dog vigtigt at overveje om permanent krøl er den rigtige løsning for dig og dit hårtype, da det kan være en skadelig proces og kræver også regelmæssig vedligeholdelse for at bevare det ønskede resultat.

Find saloner der laver permanent krøl

Find behandlinger